Tehnologija

BMW uskoro mijenja ključ sa pametnim telefonima…

Sajam potrošačke elektronike posljednjih godina ima sve veći utjecaj na proizvođače automobila, no i Mobile World Congress postao je događaj na kojem se, osim najnovijih gadgeta u svijetu mobilnih telefona, predstavlja i najnovija tehnologija za automobile, prenosi Tech Crunch.

Baš kao i proteklih godina, BMW ponovno u Barceloni predstavlja svoje najnovije inovacije za koje iz kompanije vjeruju da će promijeniti način na koji vozimo aute.

Jedna od zvijezda ovogodišnjeg sajma je autonomni i3 električni automobil koji se može pozvati telefonom. Sustav za zabavu u automobilu omogućava kontrolu funkcijama kao što su prednja svjetla, zaključavanje i otključavanje vrata, te truba za dobar učinak.

Digitalni ključ

Ipak, bit će potrebno još nekoliko godina prije no što takav automobil bude dostupan na tržištu. No, u vrlo skoroj budućnosti svima će biti dostupan BMW digitalni ključ za zaključavanje, otključavanje i pokretanje auta. Odlična vijest je i to da će digitalni ključ vlasnik moći podijeliti s drugim osobama. Novi ključ bit će dostupan od srpnja 2018., no za početak radit će samo na Samsung pametnim mobitelima.

Na sajmu će BMW predstaviti novu generaciju funkcije eSIM za sve svoje automobile, pomoću koje vozači mogu povezati postojeće mobitele s automobilom. Na taj način pomoću funkcija u automobilu moći će primati pozive te koristiti automobil kao WiFi Hotspot.

Tagovi
Prikaži više

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close